fbpx

Tsemppiviesti luovuttamista suunnittelevalle

Onko nyt se hetki, kun et enää jaksa? Tuntuuko sinusta, että olet tehnyt kaikkesi ja tuntuu, että voimat on loppu? Että valmentaja antaa ohjeita kerta toisensa jälkeen, eikä asiat silti etene lainkaan toivottuun suuntaan?

Et suinkaan ole ainoa ongelman kanssa painiva. Sinusta saattaa tuntua, että luovuttaminen on ainoa oikea ratkaisu, koska olet yrittänyt parhaasi ja sekään ei tunnu riittävän. Saatat ajatella, että eikö mikään riitä? Toivotut tulokset tuntuvat olevan niin kaukana, että ne tuntuvat tavoittamattomilta. Asia saattaa ärsyttää eikä jätä sinua rauhaan. 

Epätoivon hetkellä haluan, että..

  • Kirjoitat asiasta valmentajallesi, Samulin Facebook -ryhmään, puhut ystävälle, puolisolle yms. Älä jää asian kanssa yksin. Yksin asia paisuu ja tuntuu suuremmalta möröltä, kuin se tosiasiassa onkaan. Saat valmentajaltasi, muilta valmennuksessa mukana olevilta ja lähipiiriltäsi tsemppiä ja tukea. Asian ääneen sanomisella on suuri merkitys. Valmentajan kanssa lähdette yhdessä hahmottamaan sinun polkuasi tavoitettasi kohti uusilla lähtökohdilla. Kaikkien polut eivät ole samanlaisia, lähellekään.
  • Keskityt positiiviseen. Mieti asioita, joita olet saanut muutettua ruokavaliossasi ja kuinka hyvältä se tuntuu. Kirjoita näitä asioita ylös ja huomaat vielä konkreettisemmin, että olet tehnyt jo paljon hyviä asioita. Ansaitset taputuksen olalle ja ison halauksen!
  • Ajattelet, ettei kaikkea tarvitse muuttaa kerralla. Pienin askelin kohti parempaa. Ja vaikkei paino laskisikaan, teet itsellesi, verisuonillesi, sisäelimillesi, aivoillesi ja jokaiselle solullesi palveluksen, kun syöt terveellisesti ja pidät itsestäsi huolta. Eli joka kerta, kun saat niitä kasviksia lautaselle, juot lasillisen vettä tai teet jonkun muun hyvän valinnan ruokavaliosi suhteen, teet itsellesi hyvää. 

Älä siis vielä luovuta. Jokaisen asian ruokavaliossa ei tarvitse olla kunnossa heti, eikä edes heti huomenna. Riittää, että teet niitä hyviä valintoja sen verran kuin sinun voimavaroillasi pystyt niitä tällä hetkellä tekemään. Jokainen hyvä valinta auttaa sinua pitämään kehostasi hyvää huolta, jolloin se jaksaa kannatella sinua paremmin elämän pyörteessä. 

Tekstin kirjoitti 

Ravintovalmentaja & Auktorisoitu personal trainer

Linda Kokkila

Haluatko työskennellä kanssani henkilökohtaisesti
saavuttaaksesi tavoitteesi?
Täytä hakemus alta ja kerro tavoitteistasi lisää ja katsotaan voisinko auttaa myös sinua.