fbpx

Kumoaako kiireinen arki terveelliset ruokailutottumukset?

Olet juuri päättänyt ottaa itseäsi niskasta kiinni ja muuttaa elämäntapasi terveellisemmiksi. Intoa puhkuen motivoit itseäsi, kunnes muutaman viikon kuluttua huomaat lipsuneesi – jälleen kerran. Kuulostaako tutulta?

Terveellisempää ja monipuolista ruokaa, lenkkeilyä, uutta liikuntaharrastusta. Uudenlainen minäkuva. Haluamme muutosta ja hyvää oloa kehomme kautta. Kiiltokuva kestää muutaman viikon kunnes ote murenee ja sama alkaa alusta. Mikä oikein ohjaa meitä ihmisiä tavoittelemaan terveellisempää elämäntapaa ja mikä saa meidät luopumaan siitä?

Ihmiselle on luontaista selitellä itselleen omia toimintatapoja. Saatamme hyvin usein perustella huonoa itsekuria esimerkiksi arjen hektisyydellä, jolloin aikaa omalle hyvinvoinnille ei jää tarpeeksi. Mielikuvien luominen elämäntilanteesta jossa on aikaa muutokselle, luo usein kierteen jossa pidämme itseämme aikaansaamattomina ja tyydymme vallitsevaan tilanteeseen.

Olisi tärkeää, että murentaisimme jo valmiiksi vallitsevaa mielikuvaa siitä onko kiireinen arki liian suuri kynnysmatto terveellisille ruokailutottumuksille. Ennakoimalla on mahdollista helpottaa kiireisen arjen haasteita. Muutosten ei tarvitse aina olla kerrallaan suuria, vaan tärkeintä olisi että aidosti lähdettäisiin tavoittelemaan hyvää oloa, jolloin muutoksista ei tulisi suoriutumista vaan osa omaa elämäntapaa.

Haastankin jokaisen pohtimaan, olisiko omassa arjessa asioita, joihin etukäteen panostamalla voisi estää oravanpyörän?

Haluatko työskennellä kanssani henkilökohtaisesti
saavuttaaksesi tavoitteesi?
Täytä hakemus alta ja kerro tavoitteistasi lisää ja katsotaan voisinko auttaa myös sinua.