fbpx

5 Rasvaa polttavaa välipalaa

Mitä jos voisit pudottaa painoa, polttaa rasvaa ja kasvattaa lihasta vaikka syöt herkullisia välipaloja? Eikö se tekisikin painonpudotuksesta paljon hauskempaa ja helpompaa noudattaa?

Tässä on 5 välipalaa jotka ovat täyttäviä, auttavat sinua säästämään kaloreissa sekä sisältämään enemmän proteiinia päivittäiseen ruokavalioosi.

1. Vähäkalorinen välipala: Kreikkalainen jogurtti

Normaalisti neuvon asiakkaitani välttämään maustetut jogurtit, sillä ne ovat usein täynnä lisättyä sokeria. Sen sijaan suosittelen heitä lisäämään marjoja maustamattomaan kreikkalaiseen jogurttiin, sillä se säästää kaloreita. On myös tapa, jolla jogurtista saa yhtä herkullisen ja joka säästää vielä enemmän kaloreita. Tarvitset siihen vain veteen tarkoitettua makuainetta (esim sodastream?). Lisää vain muutama pisara kreikkalaiseen jogurttiisi, ja saat sen maistumaan lähes samalta kuin maustetut jogurtit mutta ilman lisättyä sokeria! Et kuitenkaan saisi kaikkia marjojen tarjoamia makroravintoaineita, mutta voit säästää marjat erilliseksi välipalaksi lisäämättä kaloreita jogurttiisi.

2. Vähäkalorinen välipala: Kuivaliha

Kuivaliha on terveellinen, proteiinipitoinen ja helposti mukaan otettava välipala. Monet ihmiset olettavat, että kuivalihaa on saatavilla vain naudanlihasta tehtynä. Vaikka naudanliha onkin ihan hyvä vaihtoehto, niin on olemassa myös muita vaihtoehtoja kuten kalkkunan tai porsaan kuivaliha. Nämä kaikki kuuluvat samaan kategoriaan makroravintoaineiden kannalta. Sen sijaan että huolehtisit enemmän siitä minkä proteiinin valitset, sinun tulisi kiinnittää enemmän huomiota lisättyihin makeutusaineisiin ja säilöntäaineisiin. Esimerkiksi maustetuissa kuivalihoissa on enemmän kaloreita kuin maustamattomissa. Suosi siis laadukasta kuivalihaa, sillä se sisältää myös enemmän terveellisiä Omega-3 rasvahappoja.

3. Vähäkalorinen välipala: PB2 Kuivattu maapähkinävoi

(https://www.fitnesstukku.fi/pb2-powdered-peanut-butter-184-g/9870-001.html)
Tämä maapähkinävoi on jauhomaisessa muodossa, ja siihen tulee lisätä vettä jolloin siitä muodostuu maapähkinävoita. Hyvä asia PB2:ssa on se, että se sisältää 85 prosenttia vähemmän rasvaperäisiä kaloreita kuin normaali maapähkinävoi. Se maistuu silti todella hyvältä. Henkilökohtaisesti jopa pidän siitä enemmän kuin normaalista maapähkinävoista. Tämä on loistava vaihtoehto, sillä 2 ruokalusikallista normaalia maapähkinävoita sisältää n. 200 kaloria, kun taas sama määrä PB2 sisältää vain n. 45 kaloria. Voit myös käyttää sitä monella eri tavalla, esimerkiksi levittää omenanpalasten päälle tai lisätä sitä proteiinijuomaasi.

4. Vähäkalorinen välipala: Kaakao

Ymmärrän, että monet meistä eivät voi elää ilman suklaata. Se on kuitenkin usein todella kalori -ja sokeripitoinen herkku. Paras vaihtoehto on vähintään 85 prosenttinen tumma suklaa. Mitä tummempaa suklaa on, sitä vähemmän se sisältää hiilihydraatteja ja enemmän antioksidantteja. Tämä saattaa kuulostaa hyvältä, mutta vain muutama pala saattaa sisältää satoja kaloreita, joten hyvä vähäkalorinen korvike on kaakao. Voit tehdä kaakaosta vähäkalorisen käyttämällä makeuttamatonta kaakaojauhetta ja makeuttaa itse juomasi teelusikallisella steviaa sekä pienellä tipalla vaniljauutetta. Tällä tavalla tehdessä kaakao sisältää vain n. 35-50 kaloria.

5. Vähäkalorinen välipala: Banaani-proteiiniletut

Kun valmistat letut viisaasti, voivat ne olla sekä terveellisiä että ravinnerikkaita. Tarvitset vain yhden banaanin, 2 kananmunaa, vaniljan tai banaanin makuista proteiinijauhetta ja n. 40 grammaa kaurahiutaleita. Aloita sekoittamalla banaani ja kananmunat sauvasekoittimella tai blenderillä. Lisää sitten kaurahiutaleet sekä proteiinijauhe ja sekoita, kunnes seos on tasaista. Voit myös halutessasi lisätä hieman steviaa. Lisää sitten nokare taikinaa non-stick pannulle ja paista molempia puolia n. 30-40 sekuntia. Annos näitä lettuja sisältää vain n. 115 kaloria sekä 15 grammaa proteiinia.

Haluatko työskennellä kanssani henkilökohtaisesti
saavuttaaksesi tavoitteesi?
Täytä hakemus alta ja kerro tavoitteistasi lisää ja katsotaan voisinko auttaa myös sinua.